fredag 12. november 2010

Weekend i London

I helgen som var (altså fra torsdag 4. til søndag 7. november) kom det staselig besøk til London! Da tok rekrutteringskoordinator i NMS, Åsmund Johansen, seg en tur til London, og med seg på lasset hadde han Stine S. Risanger og Ragnhild Elise Opdal, som har ettåringstjeneste i Barrow-in-Furness, Cumbria, lokalisert nord i England. Formålet med turen var å sjekke tilstanden til sine utsendinger, samt ha en hyggelig helg i verdensmetropolen London! Våre to brasilianske kolleger Gustavo og Lau, som jobber i Chiswick litt lenger sør i London, var også med for å gjøre helgen komplett! 


Big Ben og The Houses of Parlament sett fra London Eye
Etter å ha latt de nyankomne akklimatisere seg i Europas største kjøpesenter, Westfield, den første kvelden, var det tid for å starte fredagen med litt sightseeing i downtown London. Etter å ha stappet oss sprekkfulle av brasiliansk "lunsj" på ett bortgjemt spisested nær Tottenham Court Road Tube Station, tok vi runden i sentrum og tok for oss alle de mest kjente stedene og byggene som det er mulig å rekke før beina brister under oss. Trafalgar Square, Big Ben,  The Houses of Parlament, Westminster Abbey, Buckingham Palace og London Eye ble alle hjemsøkt, og vi klarte såvidt å skimte St. Pauls Cathedral før vi måtte kaste inn håndkleet (vi er ikke helt Lars Monsen enda, men vi nærmer oss). Etter dette fikk vi være med Gustavo og Lau til Chiswick for å delta på ungdomskveld med spill og leker samt være vitne til eminent håndtering av bordtennis!


Lørdag startet tidlig for Vermund og Cecilie da Kidzclub, som kjøres i gang annen hver lørdag, måtte settes opp. Kidzclub er en barneklubb for barn fra 5-11 år, og våre delegater fra Norge og Brasil fikk trommehinnene sprengt da 30-40 barn fra nærområdet rundt St. Georges Church, Holborn, skrek i kor om hvem som skulle vinne dagens konkurranser. Etter at denne ekstremversjonen av en søndagsskole var rundet av for denne gang, var det litt tid for seg selv før vi alle stakk til Battersea Park for å se på fyrverkeri og brenne dukker av Guy Fawkes (nei, det er ikke Venezuelas presidentvalg, det er Guy Fawkes Night). 


Gustavo!
Guy Fawkes var en katolsk konspirator som sammen med en gruppe "gærninger" prøvde å myrde Kong Jakob 1. av England samt ta med en del parlamentsmedlemmer i samme slengen ved å sprenge noen tønner med krutt i kjelleren på Houses of Parlament, samtidig som kongen var til stede for å åpne parlamentet for sesongen. Det er, som Cecilie og Vermund har skjønt etter å ha bodd i England i 2 måneder, veldig typisk britisk, ja jeg vil si erkebritisk, å tviholde på gamle tradisjoner og ritualer, som for eksempel Guy Fawkes Night, som britene har feiret 5. november hvert år siden 1605. 


Tittei!
Søndagen var, for Vermund og Cecilie, jobb, det vil si å ha Kidzone (søndagsskole) og Youthzone (søndagsskole for eldre) mens dagen formiddagsgudstjeneste ble gjennomført. Etterpå spiste hele teamet på Cecilies favorittsted "Garfunkels" før vi avsluttet helgen og sa "takk for laget", sånn omtrent... Åsmund og Vermund tok etterpå turen til alle mødres museum, "British Museum", og kjente Ramses den 2. puste de i nakken på vei inn i egyptisk avdeling. Men det er en annen historie! Uansett, en fin avslutning på en begivenhetsrik helg!


Middag hos Garfunkels, forrest fra venstre: Laudecir Daniel, Ragnhild Elise Opdal , Åsmund Johansen, Cecilie Lillebø, Stine S. Risanger og Gustavo Philipp. Foto: Vermund Heggland
                                 
Cecilie Lillebø og... Kronprinsesse Mette Marit???
                            




3 kommentarer:

Stine sa...

Hei!
Bra innlegg:-)Takk for ei fin helg, koselig aa se hva dere driver paa med der nede i soer!
Stine:-)

Anonym sa...

"Spot on" me Mette-Marit! Tar d som et stooort kompliment!! TAKK! :D

(Og takk før ei fin helg!!)

Anonym sa...

"Spot on" me Mette-Marit! Tar d som et stooort kompliment!! TAKK! :D

(Og takk før ei fin helg!!)